A parasztember esete a D-vitamin-mérgezéssel…

Kép
(Cenzúrázatlan változat.)      Hol volt, hol nem volt, volt egyszer egy parasztember, aki nem olvasta a bulvársajtót. Így nem tudott róla időben értesülni, hogy már réges-régen holtan kellett volna összerogynia súlyos és megrázóan tragikus D-vitamin-mérgezésben.      Talán ennek köszönhetően, talán másnak, de egészen biztosan vígan és kicsattanó egészségben élte életét.      Hatalmas szerencsében volt része. Ugyanis újságot nem olvasott és rádiót sem hallgatott. De még a televíziókészüléket sem nézte – se bekapcsolt, se kikapcsolt állapotban – abból a hétköznapi okból fakadóan, hogy nem volt neki olyanja. Hála ennek, nem öntötték rá dézsából a hamis és rémisztő információkat sem a vitaminokról, sem másról.      Nem is igazán volt neki más ebben az életben, mint az, amit a két keze szorgos munkájával megteremtett és amivel ezen túl még a Jóisten megáldotta.      Nem volt neki szolgálati autója és puccos, közköltségen fenntartott irodája a parlamentben. Nem kapott ő sem utazási költségt

A falánk kutyus

- ez a kis írás, hasznos lehet sok embertársunk számára is.

Hallhattál már arról az elképzelésről, hogy a vitaminok hízásra hajlamosítanak. Ez azonban nem állja meg a helyét. Sőt, pont az ellenkezője az igazság. Egy hiányállapot fennállása esetén ugyanis a szervezet falánksággal próbálja orvosolni a helyzetet. De semmilyen falánkság sem fogja pótolni a vitamint.

Ha az ételben vagy az eledelben kevés a vitamin, ezen nem változtat az sem, hogy többet eszünk belőle. Az üres kalóriák habzsolása, és pusztán a bendő megtömése csak a testsúly gyarapodását eredményezheti. Lehet, hogy mérsékli az éhséget, de a minőségi éhezés változatlanul fennáll. Azt csak egy olyan készítmény szünteti meg, amiben van vitamin, vagy bármi egyéb, ami hiányzik az étrendből. 

A hízással kapcsolatban a vitaminnak más előnye is van. A helyesen táplált ember vagy állat sokkal aktívabb, mozgékonyabb, a kutya többet szaladgál. Ez pedig segíti a túlsúly elkerülését és más szempontból is nagyon egészséges.

Dr. Lenkei György

orvos, vitamin-fejlesztési szakértő

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Volt egyszer egy ember, szakálla volt kannabisz, helyesebben kender

A parasztember esete a D-vitamin-mérgezéssel…

Észbontó! Vitaminhiány...