A parasztember esete a D-vitamin-mérgezéssel…

Kép
(Cenzúrázatlan változat.)      Hol volt, hol nem volt, volt egyszer egy parasztember, aki nem olvasta a bulvársajtót. Így nem tudott róla időben értesülni, hogy már réges-régen holtan kellett volna összerogynia súlyos és megrázóan tragikus D-vitamin-mérgezésben.      Talán ennek köszönhetően, talán másnak, de egészen biztosan vígan és kicsattanó egészségben élte életét.      Hatalmas szerencsében volt része. Ugyanis újságot nem olvasott és rádiót sem hallgatott. De még a televíziókészüléket sem nézte – se bekapcsolt, se kikapcsolt állapotban – abból a hétköznapi okból fakadóan, hogy nem volt neki olyanja. Hála ennek, nem öntötték rá dézsából a hamis és rémisztő információkat sem a vitaminokról, sem másról.      Nem is igazán volt neki más ebben az életben, mint az, amit a két keze szorgos munkájával megteremtett és amivel ezen túl még a Jóisten megáldotta.      Nem volt neki szolgálati autója és puccos, közköltségen fenntartott irodája a parlamentben. Nem kapott ő sem utazási költségt

A koronavírus és a láz (COVID-19 idején)

A közönséges, minden évben előforduló náthát leggyakrabban az úgynevezett náthavírusok okozzák. A jelenleg nagy gondot okozó, az úgynevezett “új koronavírus” által kiváltott betegség nem azonos a közönséges náthával. A súlyos betegség neve: COVID-19.

A közönséges nátha nem hoz létre világjárványt.

A közönséges náthát nem az “új koronavírus” okozza.

A közönséges náthával nincs értelme kórházba menni. Nincs értelme elvenni a férőhelyet egy valóban COVID-19 betegségben szenvedőtől. Annak pedig végképp nincs értelme, hogy rettegésben éljünk néhány napig, hogy vajon COVID-19 betegségünk van-e, miközben egy közönséges náthában szenvedünk!

Hogyan tudjuk eldönteni, hogy közönséges náthánk van vagy a COVID-19 betegségben szenvedünk?

Lehetséges, hogy a legbiztosabb módszer a laboratóriumi vizsgálat. Erre azonban nincs mindenkinek lehetősége. Talán nem is szükséges minden náthásnak ennek elvégzésére törekedni. Gondoljunk például arra, ha valaki nem veszélyeztetett, mert fiatal és jó az általános testi állapota, illetve nem valószínű, hogy az “új koronavírussal” fertőződött.

Senkit sem biztatok azonban arra, hogy ne a hatósági útmutatásoknak megfelelően járjon el. Ezek a helyzettől függően folyamatosan változnak vagy változhatnak. Mindenkit arra kérek, hogy tartsa be az aktuálisan érvényes utasításokat és az útmutatásokat!

Annak eldöntésében, hogy vajon milyen betegségünk is lehet, a statisztika a segítségünkre siet.

A COVID-19-nek ugyanis vannak olyan tünetei, amelyek segítenek nekünk az eligazodásban. Egészen pontosan a tünetek gyakorisága ad támpontot.

Az adatok forrása: The symptoms of COVID-19 https://ourworldindata.org/coronavirus

Látható, hogy a COVID-19 esetében a legfontosabb tünetek a következők:
  • láz közel 90 %
  • száraz köhögés közel 70 %
  • fáradtság közel 40 %
Tehát a láz, illetve a láz gyakorisága elég jó kiindulási pont az eligazodáshoz.

Ha nincs lázad, nincs száraz köhögésed és nem érzel szokatlanul erős fáradtságot, kicsi az esélye annak, hogy a COVID-19 zajlik nálad.

Azonban légy tekintettel a jelenlegi helyzetre! Akkor is gondolj a többiek egészségére, ha valószínűleg csak közönséges náthád van! Gyógyulj meg gyorsan és támogasd mások mielőbbi gyógyulását!

De mi is a láz?

Az erről szóló összefoglalómat a következő hivatkozásra kattintva olvashatod el:

A láz és a lázmérés
A lázcsillapítás

Budapest, 2020. március 19.
Dr. Lenkei György

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Volt egyszer egy ember, szakálla volt kannabisz, helyesebben kender

A parasztember esete a D-vitamin-mérgezéssel…

Észbontó! Vitaminhiány...