Észbontó! Vitaminhiány...

Kép
A vitaminhiánynak két fő tünete van: az egyik a memóriazavar, a másikat elfelejtettem…      Hm. Valójában sokkal több, mint két tünet létezik, és jobb, ha egyiket sem felejtjük el!      De a legjobb, ha nagyon előrelátóak vagyunk! Nehogy aztán később, nagy tréfás kedvében bárki “úgy maradjon”, hogy minden kiesik a buksijából! Hasonlóan ahhoz, amikor gyermekkoromban rémisztően csúnya pofákat grimaszoltam, és az öregek gyakran így figyelmeztettek: – Úgy fogsz maradni fiacskám!      Szerencsére nem vált valóra az intelem! Különben, hogy néznék most ki!      Az emlékezet, a gondolkodás és a megértés képességének fenyegető elvesztése azt tölti el igazán aggodalommal, akit még nem sújt ez a gond. De szerencsére, ebben az ügyben tenni is ő tud a leghatékonyabban.      Léteznek ugyanis tudományos megfigyelések és mérések, amelyek segítenek ebben. *   (A felhasznált szakirodalom az írás végén található.)      Fontos! Itt most a vitaminhiány egy érdekes formájáról van szó.      A szellemi képes

A koronavírus és a láz (COVID-19 idején)

A közönséges, minden évben előforduló náthát leggyakrabban az úgynevezett náthavírusok okozzák. A jelenleg nagy gondot okozó, az úgynevezett “új koronavírus” által kiváltott betegség nem azonos a közönséges náthával. A súlyos betegség neve: COVID-19.

A közönséges nátha nem hoz létre világjárványt.

A közönséges náthát nem az “új koronavírus” okozza.

A közönséges náthával nincs értelme kórházba menni. Nincs értelme elvenni a férőhelyet egy valóban COVID-19 betegségben szenvedőtől. Annak pedig végképp nincs értelme, hogy rettegésben éljünk néhány napig, hogy vajon COVID-19 betegségünk van-e, miközben egy közönséges náthában szenvedünk!

Hogyan tudjuk eldönteni, hogy közönséges náthánk van vagy a COVID-19 betegségben szenvedünk?

Lehetséges, hogy a legbiztosabb módszer a laboratóriumi vizsgálat. Erre azonban nincs mindenkinek lehetősége. Talán nem is szükséges minden náthásnak ennek elvégzésére törekedni. Gondoljunk például arra, ha valaki nem veszélyeztetett, mert fiatal és jó az általános testi állapota, illetve nem valószínű, hogy az “új koronavírussal” fertőződött.

Senkit sem biztatok azonban arra, hogy ne a hatósági útmutatásoknak megfelelően járjon el. Ezek a helyzettől függően folyamatosan változnak vagy változhatnak. Mindenkit arra kérek, hogy tartsa be az aktuálisan érvényes utasításokat és az útmutatásokat!

Annak eldöntésében, hogy vajon milyen betegségünk is lehet, a statisztika a segítségünkre siet.

A COVID-19-nek ugyanis vannak olyan tünetei, amelyek segítenek nekünk az eligazodásban. Egészen pontosan a tünetek gyakorisága ad támpontot.

Az adatok forrása: The symptoms of COVID-19 https://ourworldindata.org/coronavirus

Látható, hogy a COVID-19 esetében a legfontosabb tünetek a következők:
  • láz közel 90 %
  • száraz köhögés közel 70 %
  • fáradtság közel 40 %
Tehát a láz, illetve a láz gyakorisága elég jó kiindulási pont az eligazodáshoz.

Ha nincs lázad, nincs száraz köhögésed és nem érzel szokatlanul erős fáradtságot, kicsi az esélye annak, hogy a COVID-19 zajlik nálad.

Azonban légy tekintettel a jelenlegi helyzetre! Akkor is gondolj a többiek egészségére, ha valószínűleg csak közönséges náthád van! Gyógyulj meg gyorsan és támogasd mások mielőbbi gyógyulását!

De mi is a láz?

Az erről szóló összefoglalómat a következő hivatkozásra kattintva olvashatod el:

A láz és a lázmérés
A lázcsillapítás

Budapest, 2020. március 19.
Dr. Lenkei György

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Volt egyszer egy ember, szakálla volt kannabisz, helyesebben kender

Vitamin, 10-ből 9 orvos ezt ajánlja... A K₁-vitamin és a rák...

Együnk sok C-vitamint vagy ne? Egy érdekes, tudományos(?) megfigyelés…