Észbontó! Vitaminhiány...

Kép
A vitaminhiánynak két fő tünete van: az egyik a memóriazavar, a másikat elfelejtettem…      Hm. Valójában sokkal több, mint két tünet létezik, és jobb, ha egyiket sem felejtjük el!      De a legjobb, ha nagyon előrelátóak vagyunk! Nehogy aztán később, nagy tréfás kedvében bárki “úgy maradjon”, hogy minden kiesik a buksijából! Hasonlóan ahhoz, amikor gyermekkoromban rémisztően csúnya pofákat grimaszoltam, és az öregek gyakran így figyelmeztettek: – Úgy fogsz maradni fiacskám!      Szerencsére nem vált valóra az intelem! Különben, hogy néznék most ki!      Az emlékezet, a gondolkodás és a megértés képességének fenyegető elvesztése azt tölti el igazán aggodalommal, akit még nem sújt ez a gond. De szerencsére, ebben az ügyben tenni is ő tud a leghatékonyabban.      Léteznek ugyanis tudományos megfigyelések és mérések, amelyek segítenek ebben. *   (A felhasznált szakirodalom az írás végén található.)      Fontos! Itt most a vitaminhiány egy érdekes formájáról van szó.      A szellemi képes

A járvány lehetséges oka az alacsony D-vitamin-szint?

Nyílt levél minden kormánynak, közegészségügyi tisztviselőnek, orvosoknak és egészségügyi dolgozóknak.


130 tudós és orvos írt nyílt levelet minden kormánynak, közegészségügyi tisztviselőnek, orvosoknak és egészségügyi dolgozóknak. Arra szólítanak fel, hogy használni kell a D-vitamint a COVID-19 elleni küzdelemben.

Kutatásokra alapozva állítják, hogy az alacsony D-vitamin-szint hozzájárul a fertőzések kialakulásához, a kórházi kezelések szükségessé válásához és a halálesetek bekövetkezéséhez.

A tudományos bizonyítékok alapján arra mutatnak rá, hogy a COVID-19 járvány fenntartásában is szerepe van a lakosságra jellemző alacsony D-vitamin-szintnek. A hiány teszi fogékonnyá a tömegeket a vírus okozta fertőzésre. Minden járvány szükséges feltétele, hogy legyen elegendő számú fogékony alany. Ha nem lennének fogékony emberek, a vírus terjedése megállna.

Bár a mechanikus védekezési módszerek - maszk, távolságtartás, fertőtlenítés - akadályozzák a fertőzés terjedését, nem csökkentik a fogékonyság mértékét.

A fogékonyság jó általános egészségi állapottal, védőoltással és a jelek szerint D-vitaminnal mérsékelhető.

Az koronavírus elleni vakcinák alkalmazásától sokan - érthető módon - idegenkednek. A rendkívül rövid fejlesztésre szánt időtartam miatt erősen kétséges, hogy sikerült-e kideríteni a lehetséges nemkívánatos hatásokat. Talán még a lehetséges előnyökről sem rendelkezünk elegendő tudással. Például az sem ismert, hogy milyen hosszú ideig biztosít védelmet a vakcina. Így a kockázatok - előnyök gondos mérlegelése nem lehetséges.

A kutatási eredményeken alapuló megállapítások szerint viszont a D-vitamin sokkal biztonságosabb, mint a gyógyszerek vagy az oltások.

A szakemberek nyílt levelének magyar fordítása ide kattintva olvasható.

A D-vitamin hosszú évek óta áll a tudósok érdeklődésének középpontjában. Magyarország orvosai nemzetközi viszonylatban is élen járnak a D-vitamin közegészségügyi előnyeinek hirdetésében és a D-vitamin alkalmazásában:


Budapest, 2020. december 21.

Dr. Lenkei György

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Volt egyszer egy ember, szakálla volt kannabisz, helyesebben kender

Vitamin, 10-ből 9 orvos ezt ajánlja... A K₁-vitamin és a rák...

Együnk sok C-vitamint vagy ne? Egy érdekes, tudományos(?) megfigyelés…