A parasztember esete a D-vitamin-mérgezéssel…

Kép
(Cenzúrázatlan változat.)      Hol volt, hol nem volt, volt egyszer egy parasztember, aki nem olvasta a bulvársajtót. Így nem tudott róla időben értesülni, hogy már réges-régen holtan kellett volna összerogynia súlyos és megrázóan tragikus D-vitamin-mérgezésben.      Talán ennek köszönhetően, talán másnak, de egészen biztosan vígan és kicsattanó egészségben élte életét.      Hatalmas szerencsében volt része. Ugyanis újságot nem olvasott és rádiót sem hallgatott. De még a televíziókészüléket sem nézte – se bekapcsolt, se kikapcsolt állapotban – abból a hétköznapi okból fakadóan, hogy nem volt neki olyanja. Hála ennek, nem öntötték rá dézsából a hamis és rémisztő információkat sem a vitaminokról, sem másról.      Nem is igazán volt neki más ebben az életben, mint az, amit a két keze szorgos munkájával megteremtett és amivel ezen túl még a Jóisten megáldotta.      Nem volt neki szolgálati autója és puccos, közköltségen fenntartott irodája a parlamentben. Nem kapott ő sem utazási költségt

A járvány lehetséges oka az alacsony D-vitamin-szint?

Nyílt levél minden kormánynak, közegészségügyi tisztviselőnek, orvosoknak és egészségügyi dolgozóknak.


130 tudós és orvos írt nyílt levelet minden kormánynak, közegészségügyi tisztviselőnek, orvosoknak és egészségügyi dolgozóknak. Arra szólítanak fel, hogy használni kell a D-vitamint a COVID-19 elleni küzdelemben.

Kutatásokra alapozva állítják, hogy az alacsony D-vitamin-szint hozzájárul a fertőzések kialakulásához, a kórházi kezelések szükségessé válásához és a halálesetek bekövetkezéséhez.

A tudományos bizonyítékok alapján arra mutatnak rá, hogy a COVID-19 járvány fenntartásában is szerepe van a lakosságra jellemző alacsony D-vitamin-szintnek. A hiány teszi fogékonnyá a tömegeket a vírus okozta fertőzésre. Minden járvány szükséges feltétele, hogy legyen elegendő számú fogékony alany. Ha nem lennének fogékony emberek, a vírus terjedése megállna.

Bár a mechanikus védekezési módszerek - maszk, távolságtartás, fertőtlenítés - akadályozzák a fertőzés terjedését, nem csökkentik a fogékonyság mértékét.

A fogékonyság jó általános egészségi állapottal, védőoltással és a jelek szerint D-vitaminnal mérsékelhető.

Az koronavírus elleni vakcinák alkalmazásától sokan - érthető módon - idegenkednek. A rendkívül rövid fejlesztésre szánt időtartam miatt erősen kétséges, hogy sikerült-e kideríteni a lehetséges nemkívánatos hatásokat. Talán még a lehetséges előnyökről sem rendelkezünk elegendő tudással. Például az sem ismert, hogy milyen hosszú ideig biztosít védelmet a vakcina. Így a kockázatok - előnyök gondos mérlegelése nem lehetséges.

A kutatási eredményeken alapuló megállapítások szerint viszont a D-vitamin sokkal biztonságosabb, mint a gyógyszerek vagy az oltások.

A szakemberek nyílt levelének magyar fordítása ide kattintva olvasható.

A D-vitamin hosszú évek óta áll a tudósok érdeklődésének középpontjában. Magyarország orvosai nemzetközi viszonylatban is élen járnak a D-vitamin közegészségügyi előnyeinek hirdetésében és a D-vitamin alkalmazásában:


Budapest, 2020. december 21.

Dr. Lenkei György

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A parasztember esete a D-vitamin-mérgezéssel…

Volt egyszer egy ember, szakálla volt kannabisz, helyesebben kender

Gluténérzékenység 2.