A parasztember esete a D-vitamin-mérgezéssel…

Kép
(Cenzúrázatlan változat.)      Hol volt, hol nem volt, volt egyszer egy parasztember, aki nem olvasta a bulvársajtót. Így nem tudott róla időben értesülni, hogy már réges-régen holtan kellett volna összerogynia súlyos és megrázóan tragikus D-vitamin-mérgezésben.      Talán ennek köszönhetően, talán másnak, de egészen biztosan vígan és kicsattanó egészségben élte életét.      Hatalmas szerencsében volt része. Ugyanis újságot nem olvasott és rádiót sem hallgatott. De még a televíziókészüléket sem nézte – se bekapcsolt, se kikapcsolt állapotban – abból a hétköznapi okból fakadóan, hogy nem volt neki olyanja. Hála ennek, nem öntötték rá dézsából a hamis és rémisztő információkat sem a vitaminokról, sem másról.      Nem is igazán volt neki más ebben az életben, mint az, amit a két keze szorgos munkájával megteremtett és amivel ezen túl még a Jóisten megáldotta.      Nem volt neki szolgálati autója és puccos, közköltségen fenntartott irodája a parlamentben. Nem kapott ő sem utazási költségt

Az ember egészségére miként hat a kutya egészsége?

Érdekes felvetés, hogy az ember egészségére miként hat a kutya egészsége?

Van egy példaképem, egy orvos kollégám, aki mielőtt megismertem, nagyon súlyos beteg volt. Gyógyíthatatlannak tartott betegségben szenvedett.

Orvosként tudta, hogy meg fog halni, de persze ezzel nem értett egyet.

Már mozgásképtelen, ágyban fekvő állapotban volt, amikor úgy döntött, hogy vesz egy kutyát magának. Arra gondolt, a kutyáról gondoskodnia kell majd. Egyszerűen nincs más választása. Egy emeletes házban lakott a harmadikon vagy a negyediken. Minden nap, ha kellett többször is, lépcsőfokról lépcsőfokra araszolgatva ment le a kutyussal az utcára, illetve vissza.

Nem adta fel, kitartó volt. És ennek eredménye az lett, hogy hosszú küzdelem után teljesen meggyógyult. Tehát ezt a kutyájának és a saját kitartásának köszönheti. Amikor nekem ezt a sztorit mesélte, már vagy 65 éves lehetett és lazán letagadhatott volna 10-15 évet, olyan fitt és fiatalos volt.

Ez az egyik olyan történet, ami arra inspirált, hogy ne csak az emberek, hanem a kutyák egészségével is kezdjek el foglalkozni.

Budapest, 2022. április 28.

Dr. Lenkei György

orvos, vitamin-fejlesztési szakértő

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Volt egyszer egy ember, szakálla volt kannabisz, helyesebben kender

A parasztember esete a D-vitamin-mérgezéssel…

Észbontó! Vitaminhiány...