Észbontó! Vitaminhiány...

Kép
A vitaminhiánynak két fő tünete van: az egyik a memóriazavar, a másikat elfelejtettem…      Hm. Valójában sokkal több, mint két tünet létezik, és jobb, ha egyiket sem felejtjük el!      De a legjobb, ha nagyon előrelátóak vagyunk! Nehogy aztán később, nagy tréfás kedvében bárki “úgy maradjon”, hogy minden kiesik a buksijából! Hasonlóan ahhoz, amikor gyermekkoromban rémisztően csúnya pofákat grimaszoltam, és az öregek gyakran így figyelmeztettek: – Úgy fogsz maradni fiacskám!      Szerencsére nem vált valóra az intelem! Különben, hogy néznék most ki!      Az emlékezet, a gondolkodás és a megértés képességének fenyegető elvesztése azt tölti el igazán aggodalommal, akit még nem sújt ez a gond. De szerencsére, ebben az ügyben tenni is ő tud a leghatékonyabban.      Léteznek ugyanis tudományos megfigyelések és mérések, amelyek segítenek ebben. *   (A felhasznált szakirodalom az írás végén található.)      Fontos! Itt most a vitaminhiány egy érdekes formájáról van szó.      A szellemi képes

Az ember egészségére miként hat a kutya egészsége?

Érdekes felvetés, hogy az ember egészségére miként hat a kutya egészsége?

Van egy példaképem, egy orvos kollégám, aki mielőtt megismertem, nagyon súlyos beteg volt. Gyógyíthatatlannak tartott betegségben szenvedett.

Orvosként tudta, hogy meg fog halni, de persze ezzel nem értett egyet.

Már mozgásképtelen, ágyban fekvő állapotban volt, amikor úgy döntött, hogy vesz egy kutyát magának. Arra gondolt, a kutyáról gondoskodnia kell majd. Egyszerűen nincs más választása. Egy emeletes házban lakott a harmadikon vagy a negyediken. Minden nap, ha kellett többször is, lépcsőfokról lépcsőfokra araszolgatva ment le a kutyussal az utcára, illetve vissza.

Nem adta fel, kitartó volt. És ennek eredménye az lett, hogy hosszú küzdelem után teljesen meggyógyult. Tehát ezt a kutyájának és a saját kitartásának köszönheti. Amikor nekem ezt a sztorit mesélte, már vagy 65 éves lehetett és lazán letagadhatott volna 10-15 évet, olyan fitt és fiatalos volt.

Ez az egyik olyan történet, ami arra inspirált, hogy ne csak az emberek, hanem a kutyák egészségével is kezdjek el foglalkozni.

Budapest, 2022. április 28.

Dr. Lenkei György

orvos, vitamin-fejlesztési szakértő

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Volt egyszer egy ember, szakálla volt kannabisz, helyesebben kender

Vitamin, 10-ből 9 orvos ezt ajánlja... A K₁-vitamin és a rák...

Együnk sok C-vitamint vagy ne? Egy érdekes, tudományos(?) megfigyelés…