A parasztember esete a D-vitamin-mérgezéssel…

Kép
(Cenzúrázatlan változat.)      Hol volt, hol nem volt, volt egyszer egy parasztember, aki nem olvasta a bulvársajtót. Így nem tudott róla időben értesülni, hogy már réges-régen holtan kellett volna összerogynia súlyos és megrázóan tragikus D-vitamin-mérgezésben.      Talán ennek köszönhetően, talán másnak, de egészen biztosan vígan és kicsattanó egészségben élte életét.      Hatalmas szerencsében volt része. Ugyanis újságot nem olvasott és rádiót sem hallgatott. De még a televíziókészüléket sem nézte – se bekapcsolt, se kikapcsolt állapotban – abból a hétköznapi okból fakadóan, hogy nem volt neki olyanja. Hála ennek, nem öntötték rá dézsából a hamis és rémisztő információkat sem a vitaminokról, sem másról.      Nem is igazán volt neki más ebben az életben, mint az, amit a két keze szorgos munkájával megteremtett és amivel ezen túl még a Jóisten megáldotta.      Nem volt neki szolgálati autója és puccos, közköltségen fenntartott irodája a parlamentben. Nem kapott ő sem utazási költségt

Probiotikum

A probiotikum szó szerint azt jelenti, hogy “az életért”. A gyakorlatban más értelemben használjuk, de ez sem mond ellent a szó eredeti jelentésének.

A probiotikum ugyanis olyan hasznos baktérium, amely megfelelő mennyiségben használva előnyös hatásokat fejt ki a szervezetben. (A baktérium apró, szabad szemmel nem látható egysejtű élőlény. A felépítése az egyszerű növényhez hasonló, fontos szerepe van az élőlények anyagainak lebontásában.) A probiotikum tehát így vagy úgy, de valóban az életért van, az életet szolgálja.

De hol is teszi a probiotikum a jó dolgokat?

A hasznos tevékenység legközismertebb helye a bélrendszer. Vannak azonban más testrészek is, ahol segít nekünk, mint például a női intim tájék, de a bőrünkön is élnek hasznos baktériumok.

A bélrendszerben elképesztően sok baktérium lakik és dolgozik. Nem csak nagy számban vannak, hanem nagyon sokfélék is. Erről két írásomban is említést teszek: “Az emésztésnek rendben kell lennie, “ha a fene fenét eszik is…” és  “Baktérium… Bajjal jár, ha van, ha nincs?”

Tekintettel arra, hogy a baktériumok felépítése a növényekéhez hasonló, a szerevezetünkben élő aprócska élőlények összességét baktériumflórának nevezzük. A flóra ugyanis azt jelenti, hogy növényvilág. A baktériumflóra tehát a testünkben megtalálható összes fajta baktériumot foglalja magába.

Eléggé valószínű, hogy mindenkinek olyan a baktériumflórája, ami kizárólagosan csak rá jellemző. Ez tehát az ujjlenyomathoz hasonló, csak egy van belőle az egész földkerekségen. Az egészséges egyedben ezt, a csak rá jellemző baktérium összetételt normál flórának nevezzük.

A normál flóra több létfontosságú feladatot is ellát.

1. Elvégzi a tápanyagok lebontását. Ezáltal azokból minden hasznos anyagot és energiát ki tudunk nyerni a szervezet számára.

2. A bélflóra, miközben végzi a dolgát rengeteg olyan hasznos anyagot előállít, ami gondoskodik a többi baktérium és a bél falában élő sejtek egészségéről. Ezáltal fontos szerepe van különböző betegségek megelőzésében.

3. Kevésbé közismert feladata a normál flórának, hogy nagy hatással van az immunrendszer állapotára. Egyrészt éberen és harcra kész állapotban tartja az immunrendszert. Másrészt úgy szabályozza az immunrendszer működését, hogy az nagyon jól tud különbséget tenni a saját és az idegen anyagok között. Az ilyen immunrendszer nem támadja meg a szervezet saját anyagait. És az ilyen immunrendszer nem reagál indokolatlanul eltúlzott támadással az ártalmatlan anyagokra. Tehát a normál flórának még az úgynevezett autoimmun és allergiás folyamatok elkerülésében is szerepe van.

Budapest, 2022. május 3.

Dr. Lenkei György

orvos, vitamin-fejlesztési szakértő

További írások ebben a témában:

Az emésztésnek rendben kell lennie, “ha a fene fenét eszik is…”

Baktérium… Bajjal jár, ha van, ha nincs?

A prebiotikum és a fermentációs készítmény - Az meg mi a szösz?

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Volt egyszer egy ember, szakálla volt kannabisz, helyesebben kender

A parasztember esete a D-vitamin-mérgezéssel…

Észbontó! Vitaminhiány...